A Szabad Polgárok Mozgalom (PSG) elnöke, Saša Janković csütörtökön közölte, hogy a mozgalom a közeljövőben megállapodást ír alá több ellenzéki csoporttal és párttal.

„Természetesen egyesíteni kell az ellenzéki szavazatokat, de nem csak a Vuk Jeremićét és az enyémet, mivel egyetlen egy ellenzéki voksot sem szabad elveszíteni. Ha több listával, amelyek később majd együtt dolgoznak, jobb eredményt tudunk elérni, akkor ezt fogjuk tenni, persze úgy, hogy ezt előre bejelentjük. De azonnal koalícióra is léphetünk, ha mindenki tisztában van a saját képességeivel és gyöngeségeivel” – mondta Janković, aki szerint az ellenzék fő követelései a belgrádi önkormányzati választások előtt az állami televízióban való szereplés és a választások ellenőrzése kellene, hogy legyen.

A korábbi ombudsman, aki a köztársasági elnökválasztáson a második helyet szerezte meg Aleksandar Vučić mögött, az április 2. utáni tüntetésekkel kapcsolatban azt mondta, azokon nem vett részt, mivel olyan információk birtokába jutott, hogy azokon előre eltervezett incidensekre kerül sor, amelyekért őt teszi majd a média felelőssé, oly módon, hogy azt emelik ki, hogy Janković miatt alakult ki káosz, s ezzel legitimmé teszi a tüntetők elleni erőszakot.