A jugoszláv és a az európai kosárlabda legendája, Dušan Ivković az athéni revümérkőzéssel tett pontot edzői pályafutásának végére.

A találkozón a helyi Olympiakosz és az Ivković sztárjai nevet viselő együttes csapott össze, s a vendégek 111:103-as győzelmével ért véget a találkozó. A mérkőzést több ismert sportoló is a helyszínen tekintette meg, s köztük volt Novak Đoković teniszező is.

Ivković lett a hetedik személy, aki az Euroliga legendája címet megkapta (korábban hasonlóan rangos elismerésben részesült Teo Papalukasz, Juan Carlos Navarro, Ramūnas Šiškauskas, Dimitrisz Diamantidisz, Šarūnas Jasikevičius, Mirsad Türkcan), az edzők közül pedig az első, aki ilyen illusztris társaságba kerülhetett, s ezáltal ő kapta meg elsőként az Euroliga edzőlegendája címet.

A mérkőzést, amelyen Boban Marjanović és Aleksandar Đorđević is jelen volt, 28 másodperccel a vége előtt megállították, így tisztelegve az a 28 trófea előtt, amelyeket Ivković a pályafutása során begyűjtött.

Ivković a karrierje során kétszer nyerte meg az Euroligát (1997. és 2012.), egyszer az Európa Kupát (2006.), egyszer a Radivoj Korać Kupát (1976.) és szintén egyszer a Saporta Kupát (2000.), s ezen kívül 15-ször nyert bajnokságot vagy kupát az adott országban.

Nyitóképünkön: Dušan Ivković és Novak Đoković