Ismét maradandót alkotott a zentai önkormányzat. Ezúttal a sport terén, ugyanis Ceglédi Rudolf, a város polgármestere ma, szeptember 18-án osztotta ki a sportösztöndíjakat. Az eseményre a média munkatársai közül senkit nem hívtak meg, legalábbis a Vajdaság Ma írásából ez derül ki, ugyanis a szövegben az szerepel, hogy ők is az önkormányzat által küldött közleményből értesültek az „ünnepélyes” ösztöndíjátadásról, amelyen a polgármester gratulált a támogatásban részesülő sportolóknak, akik a 2016-os évben méltó módon, kiváló eredményeikkel öregbítették a város hírnevét.

„A közlemény szerint Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Szegedinszki Igor, a község sportszövetségének titkára az ösztöndíjszerződések átadása alkalmából szervezett ünnepségen elmondták, abban bíznak, hogy ez a támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy a zentai sportolók még kiválóbb eredményeket érjenek el nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi megmérettetéseken is, Danilo Popov, a községi tanács sporttal megbízott tagja pedig jelezte, hogy bár az idén egy kicsit megkéstek a sportösztöndíjak odaítélésével, a következő évben azonban terveik szerint már januárban kiírják az erre vonatkozó pályázatot”.

Tessék megkapaszkodni, azt mondja a város sportfelelőse, hogy egy kicsit megkéstek a sportösztöndíjak odaítélésével. Persze a kicsi az viszonylagos, lehet, hogy valakinek a féléves-hét hónapos késés kicsinek számít. Esetleg, hogy valaki vállalja a felelősséget a több hónapos késésért, vagy kiállna a nyilvánosság elé, hogy ő nem végezte a dolgát, és a zentai fiatalok az ő hibája miatt nem kapták meg időben a sportösztöndíjukat? No, még csak az hiányzik, hiszen akkor valakit felelősségre kellene vonni. Jó volt ez így, újságíró nélkül, szépen csendben, egy közleménnyel minden megoldva.

De minden zentai sportoló nyugodjon meg, a következő évben a tervek között szerepel, hogy már januárban kiírják a pályázatot.

Néha úgy érzi az ember, a Monty Python sírva könyörögne egy-egy ilyen stílusosan és humorosan megfogalmazott közleményért.

Az ösztöndíjazott sportolóknak – Nagy Tamás (birkózás), Polgár Ákos (birkózás), Zörgő Iván (birkózás), Vámos Mátyás (birkózás), Surányi Martin (birkózás), Katona Ádám (birkózás), Almási Bence (birkózás), Subotić Marko (kajak), Kecskés Balázs (kajak), Fenyvesi Janka (kajak), Barta Éva (kajak), Veréb Xénia (asztalitenisz), Kéri Valentina (küzdősport) és Szabó Szebasztián (úszás) – gratulálunk!