A Dveri által a Pink Televízió belgrádi épülete elé szervezett tüntetés után verekedés történt, amely során két újságíróra is rátámadtak az ismeretlen elkövetők.

A Dveri közölte, nem ők a felelősek a történtekért, elsősorban azért nem, mert az ő tüntetésük alatt semmilyen incidens nem volt. A közleményükben kiemelik, elítélik az erőszakot, különösen az újságírók elleni tettlegességet.

Az N1 értesülései szerint a verekedés során a mentőszolgálat egy újságírónőt és még egy személyt szállított a Sürgősségi Központba. A Pink Tv közölte, hogy két újságírójukat, Gordana Uzelacot és Mara Dragovićot támadták meg a tüntetés során. Utóbbit hátulról támadták meg, míg az előbbit szó szerint kiütötték.

– A kolléganőmmel az ajtó előtt álltunk, s egyik pillanatban azt láttuk, hogy Goca fekszik a földön, s azonnal bevitték az épületbe. A többiek kicsit arrébb mentek a kerítés felé, és én akkor kaptam egy ütést a fejemre – mondta Dragović.

A Dveri szerint a Pink TV elé szervezett tüntetés során Srđan Nogo és Boško Obradović válaszoltak az újságírók kérdéseire, köztük a Pink TV által küldött tudósítókéira is, s ezután a tüntetésen megjelent támogatóikkal együtt a Szerb Kormány épülete elé vonultak. A Dveri mindennemű erőszakot elítél, különösen az újságírók bántalmazásával kapcsolatosat, amely azonban nem új keletű dolog, mivel akkor kezdődött, amikor Aleksandar Vučić letette az államfői esküt.

A Dveri azt is kihangsúlyozta, hogy nem állnak el attól a követelésüktől, hogy a Pink Televíziótól vegyék el az állami frekvenciát, mivel tudják, hogy a Pink térvesztése Vučić hatalmának az elveszítését is jelenti majd.