Szerbia egyértelmű célja, hogy az elkövetkező években, minden projekt befejezését követően az országnak 1200 kilométer autópályája legyen – jelentette ki Aleksandar Vučić államfő a Pirotot Dimitrovgraddal összekötő 30 kilométeres útszakasz átadásán.

A köztársasági elnök a 10-es közlekedési folyosó újabb szakaszának átadása alkalmával azt is leszögezte: arra számít, hogy hamarosan sikerül aláírni a szerződéseket az Európai Fejlesztési Bankkal és az Európai Beruházási Bankkal a Niš pločnik projekt kapcsán, amely a Niš – Priština autópályaszakasz első üteme lenne.

„A Koszovóban élő nemzettestvéreink és a koszovói albánokkal való kapcsolattartás miatt van szükség erre az úra“ – jelentette ki Vučić, aki szerint Szerbia egyre gazdagabb és egyre sikeresebb ország.

„Minden újabb út számunkra egy lépés afelé, hogy azok legyünk, amik lenni szeretnénk: egy európai ország. Az utak kiépítésével lehetővé tesszük szép Szerbiánk számára, hogy zavartalanul kommunikáljon a világ más részeivel“ – mondta az államfő, akinek célja, hogy Szerbia fejlett, kiépített, sikeres és gazdag ország legyen, amelyet kiváló utak szelnek át, melyeken „bárki eljöhet hozzánk, mi pedig megválogathatjuk, hová akarunk menni“, tudatja az N1.