A Magyar Népdal Napja a Hangzáskultúra napjához kapcsolódik, ami ugyancsak ma van. A magyar népdal megünneplésének célja, hogy napjainkban is rátaláljunk, meglássuk a népdal értékeit, gondozzuk kulturális örökségünket és adjuk tovább a fiataloknak a szeretetét. A hétvégi események alkalmával a közönség átérezheti a népdal erejét és szépségét. A zene mellett a jellegzetes hungarikumokkal is találkozhatunk a kiállítóhelyeken.

Török Tilla hosszú évek óta képviseli a magyar népdalt hazai és külföldi rendezvényeken. 2012-ben Junior Prima-díjjal jutalmazták tehetségét és munkáját. Idén új formációval jelentkezett, Török Tilla Zenekara néven van jelen a kulturális életben. Testvéreivel, Flórával és Ádámmal pedig Török Testvérek néven zenélnek hármasban, most éppen harmadik amerikai turnéjukon.

A vajdasági közönségnek nem kell bemutatni őket. Címképünkön Török Tilla (középen) és testvérei: balról Flóra, jobbról Ádám. A Török Tillával készült interjú a Családi Kör 2017. szeptember 21-i számában olvasható.