Belgrádban letartóztatásba került Zoran Marjanović, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte nejét, Jelena Marjanović énekesnőt, erősítette meg szombaton Nebojša Stefanović belügyminiszter, tudatja az N1.

A miniszter szerint az ügy várhatóan ma kerül az előzetes eljárást lefolytató bíró elé, aki feltételezhetően elrendeli a gyanúsított előzetesbe helyezését. Beszélt arról is, hogy a rendőrök teszik a dolgukat, hogy a gyilkossági osztály dolgozói nem hagyják annyiban ezt az ügyet, amelynek felderítésén kitartóan dolgoztak.

Jelena Marjanović holttestét tavaly áprilisban találták meg Belgrád egyik kerületében, Borčában. Az énekesnő eltűnését egy nappal korábban jelentette be a férje.

Zoran Marjanović péntekig a TV Pink egyik reality műsorának szereplője volt.

A belügyminiszter szerint a bűnözés Szerbiában majdnek 9 százalékkal csökkent. „Szerbia többé már nem az az ország, ahol rendőröket és újságírókat gyilkolnak meg. Azt akartam, hogy a bűnözők rettegjenek a rendőrségtől, ne pedig a nép a bűnözőktől. Az utcákon már nem tapasztalható a fékevesztettség, többé már nem kapják elő egyesek a pisztolyukat a kávézókban és nincs már illegális fegyverviselés sem. Az emberek szabadabbak, nagyobb biztonságban érzik magukat. Azért küzdünk, hogy Szerbia biztonságos állam legyen, ezért élünk békében, biztonságban és stabilitásban“ – mondta Stefanović.