Robbanás történt pénteken reggel egy metrókocsiban, London délnyugati részén, a Parson’s Green megállónál. A szemtanúk beszámolói szerint egy fehér doboz robbant fel, több ember szenvedett égési sérüléseket.

A metro.co.uk riportere szerint többen megsérültek, volt, akinek a haja égett le, másoknak az arca égett meg. Egy nő arról számolt be, hogy a lángcsóva egy fehér dobozból csapott ki. Vannak, akik bombamerényletet emlegetnek. A metróalagút megtelt füsttel, az utasokat arra szólították fel, hogy maradjanak az állomáson, mielőtt kiürítették volna a metrót.
<

>
A Twitteren terjed egy fénykép, amelynek szerzője azt állítja: egy fehér vödörből csaptak ki a lángok. Az egyik utas drótokat is látott a csomagban, így elképzelhető, hogy egy házi készítésű bomba robbanhatott, ezt azonban még senki sem erősítette meg.
A londoni metrótársaság közölte: a rendőrök és a tűzoltók már kiérkeztek a helyszínre.

Egyes hírek szerint az incidensnek halálos áldozatai is voltak, ezt a mentőszolgálat egyelőre nem erősítette meg. Egy helyi lakos a metrómegálló közelében a médiának arról számolt be, hogy a rendőrök egy késsel felfegyverkezett embert keresnek, de a Scotland Yard cáfolta a késes támadóról szóló állításokat, illetve azt is, hogy volt egy második bomba is a metró területén.

A BBC értesülései szerint a robbanásnak húsz sérültje van, többen úgy vélik, hogy a házi készítésű bomba meghibásodott, ezért nem végezhetett nagyobb pusztítást.

A rendőrség szóvivője szerint még dolgoznak a tűz okainak feltárásán, a metróállomás területét elkerítették, az ügyben pedig a Metropolitan Police terrorellenes alakulata jár el.

Theresa May együttérzését fejezte ki a terrorcselekmény sérültjeinek, Boris Johnson pedig arra szólította fel a lakosságot, hogy „próbálják higgadtan kezelni az ügyet”. A brit kormány délután összehívja a Cobra válságstábot a kialakult helyzet kezelésére.

Chip Chapman vezérőrnagy a Sky Newsnek azt mondta: szinte biztosra vehető, hogy az Iszlám Állam áll a terrorcselekmény hátterében, ugyanis a robbantáshoz használt bomba nagyon hasonlít ahhoz, mint amelyet a 2013-mas bostoni merényletnél használtak, és amelyet egy magasnyomású edényből alakítottak ki. Chapman szerint valószínű, hogy a robbanószerkezet meghibásodott, illetve az is elképzelhető, hogy az elkövető nem jutott erősebb robbanószerhez.