Vasárnap zárul a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondó Egyesület által meghirdetett Nemzeti VERSeny elődöntőjének szavazása. Dupák Fanni csókai versmondó lány is jó eséllyel bekerülhet a döntőbe továbbjutó három, legtöbb szavazatot begyűjtő versenyző közé. Ebben mi is segíthetjük, pusztán annyit kell tennünk, hogy vasárnapig ellátogatunk a verseny youtube-oldalára, megkeressük Fanni produkcióját (www.youtube.com/watch?v=MkE_0M8Tanw)  és nyomunk egy lájkot a videó alá.

A csókai lány Szabó T. Anna Sajtó című versét szavalja.

A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, illetve a kulturális identitás erősítése.

A verseny első fordulójában a jelentkezők egy videóban mutatták meg, hogyan mondják a választott verset, a továbbjutóknak pedig egy videoklipet is el kellett készíteniük. A verseny döntőjét a Nemzeti Színházban rendezik meg.

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész, producer, Nagy-Kálózy Eszter színművész és Szabó László kommunikációs szakember.