A Zentai Városi Múzeumban Zentai csata és a magyarországi visszafoglaló háborúk címmel nyílt emlékkiállítás, amelyet a Budavári Önkormányzat ajándékozott testvérvárosának azzal a céllal, hogy a 320 évvel ezelőtti zentai csata nemzeti és világtörténelmi jelentőségét bemutassák és állandó tárlatot hozzanak létre a városháza toronyszobájában.
A kiállítást Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere nyitotta meg és adta át Zenta városának.
A bemutató szakmai anyagát a Hadtörténeti Intézet és Múzeum állította össze, kurátora Polgár Balázs volt. A kiállítással elsősorban a zentai iskolásoknak, illetve a Zentára érkező csoportoknak szeretnék bemutatni a történelmi eseményeket. A tárlat rendezői bíznak benne, hogy a kiállítás a község turizmusának és a régió oktatásának is fontos elemévé válik majd.
A Budavári Önkormányzat és Zenta városa 11 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot.
A bemutató létrejöttét a Bethlen Gábor Alap, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatta, tudatta az MTI.

Borítókép: A bácskai német származású Eisenhut Ferenc festőművész A zentai csata című festménye a 1896-os milleniumi kiállításra készült