Teljes gőzzel zajlik az aktuális hatalom részéről a kilencvenes évek restaurációja. A legfrissebb lépés ezen az úton Milorad Vučelić kinevezése a Večernje novosti napilap és a Novosti cég minden kiadványa élére. Aki esetleg nem emlékezne a nevére, ő állt Milošević fénykorában a Szerbiai RTV vagyis az RTS élén abban az időszakban, 1991-92-ben, amikor ez a tévécsatorna a leghabzóbb szájú háborús uszítással foglalkozott. Mivel az október 5-i hatalom nem végezte el az előző évtized közszereplőinek átvilágítását, így Vučelićet sem vonták felelősségre ezért.

Dragan Janjić a Szerbiai Független Újságírók Egyesületének alelnöke szerint Vučelić kinevezésével egy részben állami tulajdonú lap élére a hatalom folytatja a kilencvenes évek kádereinek visszahozását. Ő teljes bizalmat élvez a hatalom részéről, amely annyiban változott, hogy akkor a szocialisták és a radikálisok uralkodtak, ma meg a haladók és a szocialisták.

Vučelić visszatérése a közéletbe két évvel ezelőtt kezdődött, akkor került a Partizán labdarúgó klub élére. Az Insajder oknyomozó portál közlése szerint 2006-ban nyomozás folyt ellene a kilencvenes években zajlott cigarettacsempészés miatt. A rendőrség értesülései szerint az SZSZP struktúrájának tagjaként ő felügyelte a dohányáru behozatalát a vámeljárás megkerülésével. Zoran Đinđić meggyilkolását követően 2003-ban őt is letartóztatták a Szablya akció keretében, ekkor 18 napig volt börtönben.

Milorad Vučelić szerepel azon a videó felvételen is, amely Hágába került és amelyen Jovica Stanišić és Franko Simatović jelenlegi hágai vádlottakkal az állambiztonság különleges egységének szemléjén vesz részt.