A legjobb előadás díját érdemelte ki a szabadkai Népszínház Magyar Társulata az Amadeus című előadással a Városmajori Színházi Szemlén. A díjazottak: Nádasy Erika, Sándor Anna, Balázs Áron, Kőszegi Ákos, Ladányi Andrea és Mohácsi János.

A szakmai zsűri 7 kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott Tisztelt Ház, Amadeus, A hülyéje, Mágnás Miska, A falu rossza, Képzelt riport… című előadásokat. A közönségdíjat, valamint a legjobb rendezés díját a szombathelyi társulat előadása, A falu rossza nyerte, Mohácsi János rendezésében.

A szezon elején, június 22. és július 11. között lezajlott színházi fesztiválon 6 nem budapesti színház 6 előadása mutatkozott be teltházas érdeklődés mellett a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A 2017. évi Szemle-programot az elmúlt évad legjobb zenés és/vagy szórakoztató előadásaiból Stuber Andrea, Papp Tímea és Urbán Balázs kritikusok válogatták.

A csíkszeredai, szabadkai, miskolci, kecskeméti, szombathelyi és nyíregyházi társulatok produkcióit idén is szakmai zsűri kísérte figyelemmel: Ullmann Mónika, színművész, Kozma András, dramaturg, a Nemzeti Színház tagja, Oberfrank Pál, színművész, rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója, akik a díjátadón hozták nyilvánosságra döntésüket. A nézők korábban, a színház honlapján szavazhattak a legjobb előadásra, amelyre rekordszámú, 2370 szavazat érkezett. A közönségdíj nyertese idén is a szombathelyi társulat lett, ezúttal A falu rossza című előadással, amely összesen 917 voksot kapott.