Egy Bentley típusú autó csapódott szombaton egy belgrádi körforgalomban abba a járműbe, amelyben Aleksandar Vučić utazott. A jármű három utasa azonnal letartóztatásba került a köztársasági elnök biztonságának veszélyeztetése miatt.

A szerb államfő egy három autóból álló járműkonvoj utasa volt, az első autóban utazott. A spanyol felségjelzésű, fekete Bentley sofőrje Luka R. volt, rajta kívül még Miloš T. és Stevan D. is a járműben ült. A Blic nem hivatalos forrásokból származó értesülései szerint mindhármukat előzetesbe helyezték 48 órára, hétfőn pedig bűnvádi feljelentést tesznek ellenük a belgrádi ügyészségen. Mindhárom gyanúsított ismert a rendőrségen, korábban elkövetett bűncselekmények miatt.

A Bentley sofőrje egy körforgalomban „driftelt” az autóval, a hátsó meghajtású jármű ennek következtében gyakorlatilag oldalirányú mozgást végzett, s így csapódott be az államfőt szállító járműbe, majd megállás nélkül blokkolta az elnöki testőrséget szállító második autót, így a testőrök nem tudtak reagálni a veszélyhelyzetre. Az elnöki konvoj harmadik járműve a Bentley után eredt és utol is érte azt, a testőrök pedig „kihúzták” a három benn ülőt. A nem hivatalos értesülések szerint a fiatalokon kábítószerteszteket végeztek, az egyikük vérében és vizeletében állítólag kokaint is kimutattak. Mindhárman egy ismert belgrádi diszkó biztonsági embereiként dolgoznak, az autót pedig, amellyel ütköztek az elnöki járművel, egy ismert labdarúgótól kölcsönözték.

A Politika állítása szerint a három fiatalnak nem állt szándékában „megtámadni” az elnöki konvojt, egyszerűen csak szórakoztak egyet munka után, amikor feltűnt Vučić és kísérete.

A bűnvádi feljelentés szerint a fiatalembereket a biztonság veszélyeztetésével vádolják, amelynek egytől nyolc évig terjedő börtönbüntetés lehet a szankciója.