A parlamenten kívüli Autochton Horvát Jogpárt mintegy 20 tagja tüntetett szombaton Zágrábban, ez alkalommal a kormányfőtől azt követelték, ne tiltsa be az usztasák által használt „Za dom spremni” kiáltást, a szerbeknek pedig azt üzenték, „megállították őket 1991-ben, most is meg fogják tenni”.

Az aktivisták a Szerb Nemzeti Tanács épülete előtt tüntettek, ahol Dražen Keleminec pártelnök meggyújtotta a tanács által kiadott Novosti című hetilap egy példányát, azzal a magyarázattal, hogy ez a lap is felelős a horvát erdőtüzekért.

Keleminec felszólította Andrej Plenković kormányfőt, hogy ne tiltsa be az usztasa időket idéző „Za dom spremni” kiáltást.

A pártelnök elmondta, azért vannak itt, hogy jelezzék, szembeszegülnek Milorad Pupovac nagyszerb politikájának. Azt mondta, az usztasa üdvözlést nem távolíthatják el a honvédők emléklapjairól, ugyanis sokan ezen jelszó szellemében adták életüket Horvátországért. Hozzátette, a horvát kormány költségvetési pénzből állít fel csetnik emlékműveket és azzal fenyegetőzött, hogy ha az usztasa jelképeket eltávolítják, ők a szerb emlékműveket fogják eltávolítani.

Keleminec szerint Pupovac, a Szerb Nemzeti Tanács elnöke a kormányfő, a pénzügyminiszter és az államügyész is egyben, ő uralja a horvát médiát, azt képzeli, hogy ő Sándor király.