Elnézést kért szóhasználatáért Bogdan Laban Szabadka polgármestere, ám valódi bűnbánás és magyarázat helyett az ellenzéket támadta sajtótájékoztatóján, amelyet nyilvánvalóan egyfajta lépéskényszerből hívott össze, ugyanis a sajtómeghívók egy órával azt követően érkeztek, hogy Maglai Jenő és Saša Janković meghívóit megkapták az újságírók.

A sajtótájékoztatón az újságírók nem tehettek fel kérdéseket, kizárólag meghallgathatták a szebb napokat megélt város első emberének magyarázatát. Ennek lényege nagyjából annyi volt, hogy a maffia által állított csapdába sétált bele, az egész ügyet a bűnszövetkezetek szervezték a lejáratása céljából. Elnézést kért a város és az ország nyilvánosságától szóhasználatáért, ugyanakkor azt is elmondta, nem menekül a felelősségtől, arról, hogy megy vagy marad, a Szerb Haladó Párt a napokban hoz döntést.

„Egy magánbeszélgetés során használtam oda nem illő kifejezéseket, ami nem történhetett volna meg egy olyan személlyel, aki ilyen fontos köztisztséget tölt be” – mondta, de nagyjából ennyit mondott az esetről, sajtótájékoztatója folytatásában az ellenzékiekről beszélt.

Szerinte Maglai Jenő Szabadka polgármestereként tönkretette a várost és a zimonyi klán tagjaival barátkozott, Saša Jankovićot meg a haladók részéről már ismert vádakkal illette, célozva arra az esetre, amikor a barátja pisztolylövés áldozata lett. Mint mondta, ilyen emberek neki ne tartsanak leckét viselkedésből.

Az előzmények itt olvashatók:

Szabadka polgármestere: Megb…om az anyádat, betoncsizmákat kapsz (HANGFELVÉTEL!)

„Ülj le, kutya! A seggedet szétrúgom. Az anyádat megb…om. A fiammal foglak szétveretni!” Ezek a mondatok is hallhatók azon a hangfelvételen, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra az Espresso.rs portál. A felvételen Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és egy bizonyos Vladimir Polovina hangja hallható.