„Jövőre gazdagok leszünk” – visszatérő szállóige, amit Del Trotter, a Szerbiában is rendkívül népszerű Szemesnek áll a világ (Mućke, Only Fools and Horses) című angol sorozat állandóan ügyeskedő és üzletelő, s ezért mindig pórul járó főhőse rendszeresen hajtogat testvérének, Rodneynak egy-egy balul sikerült kaland után. Brit pénzügyi szakértők szerint a szimpatikus testvérpár, a sorozatban szereplő ingatlanjainak és ingóságainak köszönhetően ma már tényleg milliomos lenne, és mintegy hárommillió font lenne a vagyona.
A régebben eléggé lepukkant, de manapság már eléggé konszolidáltnak számító Peckham városnegyedben lévő sorozatbeli, háromszobás lakás, az ingatlanárak növekedésének köszönhetően ma nyolcszázötvenezer fontot érne, de plusz ötvenötezer a birtokukban lévő garázs értéke, benne az 1967-es évjáratú Reliant Regal Supervan III háromkerekűvel és a Ford Caprijukkal. A legnagyobb értéket egy pár kék gyémánt képviseli, amihez Del a To Hull and Back című epizódban jutott hozzá. Ezek értékét kétmillió fontra becsülték. A sorozat kedvelői egyetértenek a szakértőkkel, a két, a sorozatban peches testvér ma már szerintük is jólétben, az annyira áhított összkomfortos körülmények között élne.
A brit tévésorozat a volt jugoszláv tagköztársaságokban igen népszerű. John Sullivan vígjátékszériáját hét évadon át sugározták az Egyesült Királyságban, de a sorozat alapján készült karácsonyi különkiadásokat egészen 2003-ig adta a BBC.
A sorozat London egyik lepukkant külvárosában, Peckhamban játszódik, a cselekmény középpontjában pedig a Trotter testvérek, Del és Rodney, valamint nagyapjuk, a későbbiekben pedig a bácsikájuk áll. Kalandjaikat, sikereiket és bukásaikat kíséri végig a sorozat, no meg persze azt, hogyan próbálnak meggazdagodni. A sorozatot a tévénézők mellett a kritikusok is kedvelték, s számos elismerést, többek között a Brit Filmakadémia díját is elnyerte; 2004-ben a legjobb vígjátéksorozatnak kiáltották ki. A sorozat mellékszálaként a BBC Once Upon A Time In Peckham címmel készített újabb sorozatot, amely a fiatal Del dolgozza fel.