Bíztunk benne, de igencsak halvány volt az a reménysugár, hogy valaki az illetékesek közül veszi a fáradtságot és a bátorságot, és hozzászól ahhoz a cikkhez, amely arról szólt, hogy az önkormányzat fizetési listáján levő, Szerb Haladó Pártot képviselő tisztségviselők nem a városháza dísztermében szervezték meg Nemes Viktornak, a hétfőn világbajnoki aranyérmet szerzett zentai birkózónak a fogadást, hanem a saját pártszékházukba, ami nem mellékesen a városházával szemben található. A Szerb Haladó Párt aktivistái közül pontosan azt ütötte leginkább szíven az írás, aki a leginkább felelős a történtekért. Popov Danilo, a város ifjúsággal és sporttal megbízott tanácsosa terjedelmes hozzászólásban fejti ki a véleményét, amelyből egy mondatot emelünk ki:

„Mi nem tartottunk sajtótájékoztatót, nem a város tisztségviselőiként voltunk jelen, hanem büszkék vagyunk a tagjainkra és a párt szimpatizánsaira”.

Először is: a Szerb Haladó Párt tagjai, akik a város vezetésében felelős és magasrangú funkciót töltenek be, morális és erkölcsi okokból sem tehetik meg, hogy kisemmizik a zentai városvezetést egy világbajnok sportoló fogadásából, és a városházával szembeni pártházban külön fogadást szerveznek a sportolónak.

Másodszor: a Szerb Haladó Párt tagjai pénteken 11 órakor sajtótájékoztatót tartottak a pártházukban. Tessék jól megfigyelni az időpontot: 11 óra, vagyis akkor, amikor valamennyiüknek a polgárokért kellene tevékenykedniük a városházán, vagyis a munkahelyükön.

Pannon RTV

Egész éves munkájáról tartott sajtótájékoztatót a Szerb Haladó Párt zentai bizottsága. A Tisza-parti városban a hatalmi többség része az SZHP is. Az elmúlt egy év leforgása alatt az önkormányzat többek között felújította a Sportcsarnokhoz vezető bekötőutat, újabb utcákban építették ki a szennyvízelvezető csatornák hálózatát, de emellett befejeződött a volt kaszárnya felújításának harmadik fázisa is.

Vajon a Szerb Haladó Párt tagjai kértek-e szabadnapot péntek délelőttre, esetleg jelezték-e Ceglédi Rudolf polgármesternek, hogy ők most pár óráig nem a zentai polgárok gondjait igyekeznek megoldani, hanem a saját pártjukat népszerűsítik majd egy sajtótájékoztatón, utána pedig Nemes Viktorral beszélgetnek?

A kérdésekre mi is, olvasóink is tudják a választ. A VMSZ pedig tovább hallgat, nekik nincs hozzáfűznivalójuk semmihez, hiszen minden a legnagyobb rendben van.

Elnök úr, mi vagyunk az Ön lelkiismerete!

Ismét nagyot ment minden vajdasági magyarok önjelölt istenkirálya, ha a közösség megosztásáról, ellenségkép kreálásáról, jó és rossz magyarok kijelöléséről van szó. Ráadásul tette ezt a magyarság legnagyobb ünnepén, Szent István király napján, amikor mindazokat, akik vele és az általa irányított párt szolgalelkű politikájával nem értenek egyet, minősíthetetlen hangnemben ócsárolta, amikor azt mondta, „a magyarországi nemzeti politika ellenes erők szánalmas bábjai”.