„Kész vagyok börtönbe menni, de legyen vele mindenki tisztában, hogy az én esetemmel átlépnek egy határt” nyilatkozta a Nedeljnik magazinnak Oliver Dulić, akit a különleges bíróság bűnösnek talált hivatali helyzettel való visszaélésben és három és fél év börtönre ítélte.

A volt környezetvédelmi miniszter az ítélet értelmében visszaélt hivatali helyzetével, amikor 2009-ben építési engedélyeket adott ki a Nuba invest vállalatnak optikai kábelek lefektetésére, noha a szlovén érdekeltségű cég nem rendelkezett a szükséges dokumentációval, ilyen módon pedig több mint 8 millió dináros haszonra tett szert.

Dulić az interjúban arról beszél, nagyot csalódott az igazságügyben. Mint mondja, naivan azt hitte, hogy lehetséges érvekkel harcolni és a bíróság független a média és a politika befolyásától. Szerinte egy megrendezett politikai eljárásról van szó, amelynek során a közvélemény vélelmei domináltak, nem pedig az igazság.

A Nedeljnik megállapítására, hogy nehéz lesz meggyőznie a közvéleményt saját igazáról, hiszen Verica Barać a Korrupcióellenes Tanács néhai vezetője jelentésében alátámasztotta az ítéletben megállapított tényeket, Dulić azt mondta, Barać tévedett. Azt mondta, tudta, hogy elítélik, amint Vučić a Ćirilica című műsorban bejelentette, hogy két napon belül várható ítélethirdetés. Kiemelte, kész börtönbe menni, de bízik benne, hogy erre nem kerül sor.

„Ez közönséges politikai rabság lenne, aminek az oka egy érthetetlen gyűlölet. Ezzel mindörökre átlépnének egy határt: ha gyakorlattá válik, hogy a politikai ellenfeleket ártatlanul börtönbe küldik, ez egy visszalépés lesz. Nem marad más számomra, mint a remény, hogy az állam intézményein keresztül harcolhatok az igazságomért és hogy vannak még becsületes emberek, akik nem engednek meg ilyen szörnyűséges dolgokat” – mondta.