A rosszul sikerült újvidéki Európa-bajnokság után, ahol az első fordulóban búcsúzott, Nemes Viktor a lehető legjobb úton jár, hogy feledtesse a székvárosi kontinensbajnokságot, ugyanis a zentai birkózó a 75 kilogrammos súlycsoportban bejutott a Párizsban zajló világbajnokság döntőjébe!

Nemes az első fordulóban 2:1-re nyert az iráni Szajed Morad Abdvali ellen, utána pedig a kazah Makszat Jerezsepovot győzte le 3:1 arányban. A negyeddöntőben az örmény Karapet Csaljan ellen győzött nagy csatában 2:1-re, a döntőbe jutásért pedig leiskolázta a fehérorosz Kazbek Kilut, aki ellen 7:0-ra győzött.

Nemes ellenfele a döntőben az orosz Alekszandr Csehirkin lesz, aki 2014-ben Európa-bajnok volt, s aki az elődöntőben a magyarországi Lőrincz Tamást győzte le 3:2 arányban.

A bronzmérkőzéseket és a döntőket hétfőn este rendezik, azzal, hogy 19 órától előbb a 98, majd a 71 kilogrammosok lépnek szőnyegre, s csak azután következnek a 75 kg-os helyosztók, amely kategóriában Nemes is érdekelt. A hétfői program a 85 kilogrammos súlycsoport döntőjével ér véget. A világbajnokság mérkőzéseit a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) honlapján lehet követni.