Kigyulladt és gyakorlatilag teljesen kiégett Szabadkán a Gloria szálló felső szintje csütörtökön délután. A tűzoltók és a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Szemtanúk szerint volt olyan pillanat, amikor tíz tűzoltókocsi is a helyszínen volt, melyek a környező utcákban sorakoztak fel. Emiatt hosszú ideig zárva volt a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcája, de a Strossmayer utcában is nehézkes volt a közlekedés.
Az égő objektum megközelítésében a tűzoltókat akadályozták azok a beton-virágtartók, amelyek a gyalogjárda és az úttest között vannak, az épület, amely a szomszédos kávéház előtti járdán van, és nem utolsó sorban a szabálytalanul parkoló autósok is.
Nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, nem történt személyi sérülés. A szállodában izraeli sportolók voltak, akik időben el tudták hagyni szobáikat, személyes tárgyaik azonban bennégtek. A Yu Eco televízió úgy tudja, hogy a tüzet egy oljasütő (fritőz) okozta, amelyről a lángok az elektromos vezetéken keresztül terjedtek a tetőre. A több tíz tűzoltó mintegy kétórás hősies erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült a tüzet megfékezni, így az nem terjedt át a szomszédos épületekre, de az anyagi kár így is tetemes.