Sajnálattal vette tudomásul Bojan Pajtić a Demokrata Párt korábbi elnöke Saša Janković döntését, aki megszakította az együttműködést a demokratákkal, de szerinte nem volt neki más választása.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szabad Polgárok Mozgalma azért szakított a DP-vel, amely az elnökválasztásokon még ott állt mögötte, mert Dragan Šutanovac pártelnök azt mondta, együttműködne Aleksandar Vučićtyal az alkotmánymódosítás kapcsán.

Pajtić szerint az együttműködés egyet jelent a haladókkal való koalícióval.

A Demokrata Párt közleményben reagált Saša Janković bejelentésére, amelyben közölték, nem tekintik sem őt, sem a Szabad Polgárok Mozgalmának tagjait ellenfélnek, szerintük Vučić rezsimjének egyetlen ellenfele épp a DP.

Saša Janković megszakítja az együttműködést a Demokrata Párttal

Megszakítja a választási együttműködésre vonatkozó előkészületeket a Saša Janković vezette Szabad Polgárok Mozgalma a Demokrata Párttal, miután annak elnöke Dragan Šutanovac nyilvánosan együttműködést kínált fel Aleksandar Vučićnak az alkotmány módosításával kapcsolatban. Saša Janković szerint a fantomsapkák alatt rejtőző diktatúra állapotában ezzel a DP lényegileg is részt vállal a látszatdemokráciában és a párbeszéd szimulációjában.