Szennyezi a környezetet és nem tartja tiszteletben a környezetvédelmi törvényeket a szabadkai Masterplast. Ezt a Dveri állítja, akik szerint a Makkhetes, Vasutas és Zorka helyi közösségek lakosainak komoly gondjaik vannak a vízellátással, ezért sokan fúrt kutakból biztosítják az ivóvizet. Az 50-60 méter mely kutakból érkező víz azonban az utóbbi években nem egészséges, a Dveri szerint azért, mert a Masterplast vállalat szennyvizét visszaengedi a vízelvezető rétegekbe. Szerintük a gyárnak, amely nemzetközi piaci terjeszkedéssel dicsekszik, oda kellene figyelnie a helyiek szükségleteire, hiszen biztosan van pénze szűrőberendezés vásárlására, csak épp a szándék hiányzik.

A Dveri szerint a város környezetvédelmi felügyelősége nem végzi munkáját, ennek pedig minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy a Masterplast igazgatója, Bunford Tivadar a város képviselő-testületének elnöke.

Mint írják, a Masterplast nem az egyedüli környezetszennyező ebben a városrészben, de mint külföldi cég, köteles lett volna tisztítóberendezéseket beépítenie, amelyeket a cégcsoport anyaországában is használnak, a környezetvédelmi felügyelőségtől pedig követelik, hogy végezze a dolgát.