A Magyarok Berlinben/Berlini magyarok/Ungarn in Berlin nevet viselő Facebook csoportban található bejegyzésre hívta fel figyelmünket egyik olvasónk.

A bejegyzést a szabadkai Mačković Papp Márta tette közzé, aki arra kéri a csoport tagjait, hogy segítsenek neki megtalálni a fiát, Mačković Martint, aki szerda óta tartózkodik a német városban, de szombaton reggel a barátaitól származó információk alapján összepakolta a dolgait, törölte magát a közösségi oldalról, valamint a telefonját is összetörte és eltűnt. Azóta sem találják, pedig már a barátai keresték a kórházakban, a busz- és a vasútállomáson is.

A szerb evezős válogatott Mačković Martin két éve az Egyesült Államokban tanul, előtte a szabadkai Kosztolányi Dezső Gimnáziumba járt. Tavaly a 23 éven aluliak között világbajnoki címet szerzett Viktor Pivačcsal, előtte pedig kétszer volt bronzérmes, s az idén is harmadik lett párosban az U23-as világbajnokságon.

 

A bejegyzés teljes szövege:

Kedves Berlini Magyarok! A segítségeteket kérem! Nagyon-nagy bajban vagyok! Mačković Papp Márta vagyok Szabadkáról. A legkisebb gyermekem, Martin 22 éves, válogatott evezős, amerikai egyetemista. Két csapattársával, egy amerikaival és egy lengyel fiúval szerda óta Berlinben tartózkodik, vendégségben vannak egy szintén evezős srácnál. Berlin előtt Amsterdamban voltak, Berlin után Budapestre készültek. A baj az, hogy Martin szombaton reggel (tehát 24 órája) összepakolta a cuccait, kitörölte magát az fb-ről, összetörte a telefonját és eltűnt. A fiúk voltak a rendőrségen, akik arra hivatkozva, hogy ez szabad ország, a Martin nem közveszélyes és bűnöző, nem tehetnek semmit, csak azt a tanácsot adták, hogy nézzék meg a reptéren. Ezt ők meg is tették, meg a vasútállomáson, buszpályaudvaron, kórházakban… Semmi hír felőle, semmi nyoma. Budapestre nem érkezett meg, többször is telefonáltam a foglalt szálláshelyükre. 180 euró készpénz van nála, túl messze nem mehetett. A fiúk azt mondják, meglehetősen zavartan viselkedett. Kérlek benneteket, ha látjátok, szóljatok, legalább annyit tudjunk itthon, hogy él-e! Nagyon köszönöm!