Szinte csak ismételni tudjuk magunkat, ha itt a hétvége: a Szerbia és Magyarország közötti határátlépés egy kemény küldetés azoknak, akik mindenáron ragaszkodnak a Röszke-Horgos megoldáshoz. A Határfigyelők elnevezésű Facebook-csoportban posztolt fotók tanúsága szerint mindkét irányba több kilométeres a sor a nagy átkelőhelyen, de a kicsin se sokkal jobb a helyzet. A legutóbbi bejegyzések szerint szombaton a Tompa-Kelebia reláción is torlódás van, csak a Tiszasziget-Gyála átkelő járható pár perc alatt. Idézzünk egy bejegyzést:

„Röszkénél a benzinkútnál a sor 6 órát vártunk. Ha Szegedre akarsz menni akkor ne Horgos 1-nek menj, mert befelé is rengetegen vannak, Mol benzinkútnál a sor!”

A szerb-horvát határon nem ennyire durva a helyzet, de ott se sétagalopp. Batrovcinál a Szerbiába való belépésre 60 percet kell várni, a másik irányba viszont akár három órát is.

Ráadásul a helyzetet nehezíti, hogy szombaton az autópályán lévő fizetőkapuk is bedugultak, az Újvidéknél lévő kapunál akár 1 órán át is várakozni kell a nagy torlódás miatt. Csak csendben kérdezzük: miért nem jó a matricás rendszer, mint a normális országokban?