Szingapúrban működik a leggyorsabban, Jemenben pedig a leglassabban az internet világviszonylatban, egy most elkészült felmérés szerint Szerbia a negyvenegyedik helyen áll a vizsgált száznyolcvankilenc állam mezőnyében.

 

Szerbiában egy HD minőségű film letöltése valamivel kevesebb, mint másfél órába kerül, a nálunknál sokkal előnyösebb helyzetben lévő szingapúriak azonban tizenkilenc perc alatt végezhetnek ezzel. A jemenieknek viszont sokkal több türelemre lesz szükségük: nekik több mint két napig kell várniuk, hogy elindíthassák a lejátszást – ismertette a Cable.co.uk hírportál az M-Lab csoport felmérésének adatait.
Magyarország a világranglista tizenötödik, Románia a tizennyolcadik, Szlovénia a huszonötödik, Horvátország pedig a negyvenedik helyén áll. Macedónia az ötvenkilencedik, Bosznia-Hercegovina a hatvanegyedik, Montenegró a hetvenedik, Albánia a hetvennyolcadik helyezést érte el – ismertette az eredményeket honlapján az N1 televízió.
A felmérés készítői tizenkét hónap alatt, az idén május 10-ig összesen hatvanhárommillió tesztelést, illetve mérést végeztek el világszerte. Kiderült, hogy a leggyorsabb internet az európai és ázsiai országokban érhető el, az afrikai országok több mint fele pedig a lista végén végzett, vagyis ott működik a leglassabban a világháló.