Fesztiválszezon van, nyár, hőség, kánikula… Így például az idén a tavalyi rekordját megközelítő, 154 ezres látogatószámmal zárt Zamárdiban a Balaton Sound elektronikus zenei fesztivál. A rendezvény történetében az idén lépett fel a legtöbb világsztár, bemutatkozott a világ egyik legkeresettebb partysorozata, az Elrow, ami a szervezők várakozásainak megfelelően már az első évben rendkívül népszerű új partyhelyszín lett. Ma már más, újabb fesztiválokra készülődünk, ezért nem árthat egy kicsit visszapillantani a július elején megtartott rendezvényre…
Már az első napon nagy sikert arattak az utcaszínházak, új színfoltot hoztak az óriás medúzák, a dobosok és a hamisítatlan riói hangulat. A vízre épített stégek és a nap mint nap kifutó Party Boat is teltházzal üzemelt, de népszerűek voltak a vízi sportok is.
A Balaton Sound Magyarország kiemelt idegenforgalmi eseménye, nem csupán zenei fesztivál, hanem fontos „turisztikai mágnes”, amelynek több mint százötvenezer látogatója jórészt európai országokból érkezik, így fontos szerepet játszik a Balaton nemzetközi népszerűsítésében is. A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából egy speciális eszköz segítségével háromszázhatvan fokos virtuálisvalóság-túrán is részt vehettek az érdeklődők, amelyen megismerhették a fesztivál környékét, a Badacsonyt, Tihanyt vagy Veszprém belvárosát, de virtuális országjárásra is indulhattak – közölték a szervezők az idei fesztivál után.

 

Jason Derulo amerikai énekes a Balaton Soundon (Bodnár Boglárka felvételei / MTI)

Jason Derulo amerikai énekes koncertjének közönsége

Fiatalok a Balaton Sound fesztiválon, Zamárdiban, 2017. július 8-án

Kygo (Kyrre Görvell-Dahll) norvég dj

Robin Schulz német dj

Robin Schulz német dj fellépésének közönsége

Fiatalok fényképezkednek a Balaton Sound fesztivál zárónapján, Zamárdiban, 2017. július 9-én

Marshmello amerikai dj

A fesztivál nagyszínpada Marshmello amerikai dj koncertjén

Hardwell (Robbert van de Corput) holland dj