Már csak néhány nap, és augusztus 9-én este megérkezik a Sziget Fesztivál nagyszínpadára a bosnyák Dubioza Kolektiv. A rock-punk-folk-világzene (vagy már ami…) mixtúrájának egyik legjobb koncertzenekara máris készül erre a fellépésre. Alkalmi daluk refrénje a Szigetet élteti:

„Sziget Fest … in Budapest …that’s in Hungary – Sziget Fest … a legjobb fest … you better come and see.”

A szervezőiroda közleményeire nem jellemző, hogy hemzsegnének bennük a trágár kifejezések, most mégis – tömör egyszerűséggel – csak annyit írtak: „És még egy kis videót is kerítettek köré. Olyan jó, hogy beszarás.”

Lássuk hát, mi késztette őket erre:

A Dubioza Kolektiv már évek óta a Sziget Fesztivál rendszeresen visszajáró vendége. Márpedig, ha a bosnyák srácok nem tetszenének a rendezvényen összeverődő nemzetközi közönségnek, nagy valószínűséggel nem hívnák vissza őket. Vagy legalábbis nem ilyen gyakran…
A jövő szerdai hangulatot egy kicsit talán a magunk módján megelőlegezve is kotortuk most elő az internet rejtett zugainak mélységeiből a Dubioza egy korábbi szigetes koncertjének felvételét: 2013-ban is nagy sikerrel léptek fel, s habár mutatják ugyan időnként a közönséget is, a képkockákon egyelőre nem ismertünk magunkra, pedig ekkor mi is ott voltunk… valahol… valamelyik sorban…

Legalább ugyanolyan jó (vagy talán még annál is jobb…) szórakozást kívánunk hozzá mindenkinek, amennyire mi is frenetikusan éreztük magunkat ezen a koncerten négy évvel ezelőtt!

S lapozgassátok közben a Sziget Fesztivál honlapját is:

Sziget Fesztivál 2017 – augusztus 9-16.

Mindig kell egy hét együttlét! Legyél te is Szitizen, és ünnepeljük együtt a 25. Szigetet!

A jövő héten találkozunk!

Sziget Sörrel köszönti a Dreher a huszonöt éves fesztivált

A Sziget Fesztivál legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely már huszonhárom éve szolgáltatja a sört, azaz a legnépszerűbb alkoholos italt a fesztiválon. Összesen megközelítőleg tizennyolcmillió korsó sört ittak meg a látogatók a negyed évszázad alatt az eseményen, s csak tavaly, a becslések szerint háromszáztizenkétezer ember vásárolt Drehert a hét nap alatt.