A Spotify felmérése szerint a sebészek 49 százaléka hallgat rockzenét a műtétek alatt, míg popzenére 48, komolyzenére 43, jazzfutamokra 24, rhytm and bluesra pedig 21 százalék vagdossa és varrogatja a pácienseket.

A kapott adatok alapján a Spotify előfizetéssel rendelkező sebészek 90 százaléka hallgat zenét munka közben, 89 százalékuk pedig zenei listákat is összeállít saját maga és a beavatkozásban részt vevő személyzet szórakoztatására.

A zenekarok közül az orvosok körében a Metallica, a Led Zeppelin, az AC/DC és a Scorpions a legnépszerűbb, de a The Doors, a Queen és a KISS dalait is előszeretettel hallgatják. Műtétek közben a sebészek leginkább U2-t, Black Sabbathot, Rolling Stonnest, Eric Claptont és David Bowie-t hallgatnak.

A felmérést június folyamán a Figure 1 mobiltelefonos egészségügyi alkalmazás és közösségi oldal felhasználói körében végezték el, akiket felkértek, hogy osszák meg munka közbeni zenehallgatási szokásaikat. A kérdőívet 50 különböző ország területéről 700 sebész, szakorvos és egészségügyi dolgozó töltötte ki.

Az orvosok körében legnépszerűbb szerzemények a következők: Rock You Like a Hurricane (Scorpions), Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses), Break on Through (The Doors), Paint it, Black (Rolling Stones),  Whole Lotta Love (Led Zeppelin),  We Will Rock You (Queen), Back in Black (AC/DC), Rebel Rebel (David Bowie), Ace of Spades (Motorhead), Nothing Else Matters (Metallica), Piece of My Heart (Janis Joplin). A felmérésben részt vevő orvosok azt is megjegyezték, hogy a kritikus helyzetekben nem hallgatnak zenét, s hogy a műtőteremben a páciens biztonságát tartják a legfontosabbnak.