A zentai Halászcsárdán vasárnap kezdettét vette az idei Picigen „világbajnokság”, amely nyaranta több mint fél évszázada tartja lázban a lábtenisz zentai és környékbeli szerelmeseit.
A délután fél kettőkor megrendezett sorsolást és a nagyon szolid, és nagyon költségkímélő megnyitót követően el is kezdődtek a mérkőzések, amelyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Az előttünk álló héten a felnőttek kategóriájában 25 pár játszik majd egymással, a gyermekek kategóriájában pedig 13 pár vesz részt a „világbajnokságon”.
Szőcs Attila, a bajnokság egyik szervezője és az olimpián méltatlanul mellőzött sportág doyenje oldalunknak nyilatkozva elmondta, hogy a tavalyi, rekordszámú résztvevő számát nem sikerült elérniük, de teljesen elégedettek. Szőcs az idei bajnokság győzteseit illetőleg nem mert jóslatokba bocsátkozni, de elmondta, hogy a legjobb nyolc csapat között minden megtörténhet. Ekkor ugyanis már nem lehet hibázni, mivel a negyeddöntőtől már az egyenes kieséses szakasz kezdődik.
Tavaly egyébként a 42 felnőtt páros közül a Milan Božović és Luka Nedeljkov alkotta páros diadalmaskodott, akik a döntőben a magyarkanizsai Lipták Csabát és Zsoltot győzték le 3:1-re.
Az idei bajnokság döntője augusztus 5-én, szombaton este hat órától lesz. A döntő előtt tombolát is szerveznek a közönségnek, amelyre értékes ajándékokat biztosítottak a szervezők.