A Szerb Kormány két-három évvel ezelőtt elkezdett intézkedéseinek köszönhetően az év végéig Szerbiában az átlagkereset 440 euró lesz – jelentette ki pénteken Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke, aki hozzátette, a júniusi átlagfizetés 409 euró volt, míg amikor ő miniszterelnök lett, az átlagfizetés 356 eurót tett ki.

Hogy ez kis különbség lenne? Nem hiszem, hogy az. A fizetéseknek lépcsőzetesen kellene növekedniük, úgy, hogy ne veszélyeztessék a gazdasági stabilitást – mondta Vučić, aki szerint a befektetők Szerbiába csábításával és a konkurencia növelésével sikerül majd elérni, hogy a fizetések magasabbak legyenek.

„Amikor a pénzügyi konszolidációval kapcsolatos intézkedéseket meg kellett tenni, mindenki el akart ásni 100 méter mélyre a földbe. Ma meg mind hallgatnak, de látják, hogy már jobb” – nyilatkozta Vučić, aki szerint a munkanélküliség a 2012-es adatokhoz képest megfeleződött: Nišben 50 000-ről öt év alatt 30 ezerre csökkent a munkát keresők száma.

Vučić: Jövőre 500 eurós átlagfizetés

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke kedden kijelentette, hogy a szerbiai fizetések átlagosan 50 euróval magasabbak, mint korábban, s jelenleg az átlagfizetés 405 euró. Az ország elnöke szerint az év végig az átlagfizetés 440 és 445 euró között mozog majd, míg jövőre az 500 eurót is el fogja érni.