Szerda este megverték azt a medveđai tanárt, aki két hónappal ezelőtt a belgrádi Danas napilapnak adott nyilatkozatában a helybéli általános iskolában uralkodó katasztrofális és elviselhetetlen állapotokat ecsetelte.
Fadil Mustafát a napilap információi szerint Florin Sahitinek, a község képviselő testülete alelnökének, valamint a Zenelj Ajdini Általános Iskola iskolaszéke egyik tagjának a testvére, Fitim Sahiti bántalmazta.
A rendőrség jelentést készített az esetről, Fadil viszont a belgrádi napilapnak nem volt hajlandó beszélni a megtámadásáról. Fadil egyébként ez év májusában nyilatkozott az iskolában uralkodó áldatlan állapotokról, s a Danasban megjelent írás szerint az iskolában 2008 óta nincs vízellátás, illetve arról, hogy ez év május elsején egy tartály vizet hoztak az iskolába, amit azóta nem töltöttek újra. Az iskolában uralkodó állapotokért a tanár a helyi önkormányzatot okolta, aki állítása szerint semmit nem követ el a helyzet rendezése érdekében.
Fadil szerint az iskola 20 tanárából mindössze négyüknek van megfelelő képesítése, a többiek pedig középiskolai végzettséggel tanítanak. Nyolc éve az iskola élén folyamatosan megbízott igazgató van. A jelenleginek két hónappal ezelőtt lejárt a mandátuma.
Fadil Mustafa szerint Medveđa vezetői a szerb kormány rendelkezéseit követik, s ezért a közeljövőben esélye sincs, hogy javuljanak az iskolában uralkodó állapotok.
Medveđa község polgármestere Nebojša Arsić, aki a Szerb Haladó Párt tagja.

A nyitóképen a medveđai iskola wc-je látható.