A zentai Igor Romakov váltja Mucsi Pétert a vezetőedzői poszton  a Haladás VSE női röplabdacsapatánál – írja a Vas Népe Online.

Két fő oka is van annak, hogy új időszámítás kezdődött a Haladás VSE, de mondhatni, hogy Szombathely röplabdaéletében. Egyrészt újra lesz a városnak, a zöld-fehér klubnak NB I-es csapata – hiszen Mucsi Péter alakulata kiharcolta a feljutást az NB II-ből az első osztályba. Másrészt a röplabda bekerült a TAO-val (társasági adó) is támogatott látvány-sportágak közé – amely új feladatokat ró az érintettekre, de várhatóan az eddiginél nagyságrendekkel nagyobb anyagi lehetőségeket is jelent. Mucsi Péter – aki a vezetőedzőséget a HVSE röplabda-szakosztályának elnöki posztjára cserélte – fogalmazta meg: amatőrből profivá kell formálni az egész struktúrát.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a felnőttcsapat új vezetőedzője is: a 35 esztendős Igor Romakov Zentáról teszi át a székhelyét Szombathelyre. Hat évvel ezelőttről datálódik az ismeretségük Foki Róberttel, amikor Romakov a nagykikindai korosztályos csapatával legyőzte a debreceni Eötvös Kupa döntőjében az U16-os magyar válogatottat. Nagykikindán aztán másodosztályú együttest vezetett, 2014 óta Zentán dolgozott utánpótlásedzőként. Egyik tanítványa a Crvena zvezdába került és a szerbiai ifjúsági válogatott csapatkapitánya, ketten amerikai egyetemi ösztöndíjat nyertek el.

Igor Romakov elmondta, hogy a mintegy 30 bajnoki mérkőzést magában foglaló szezonra augusztus 1-jén alapozással kezdik meg a munkát napi két edzéssel, szeptembertől viszont már a labdáé lesz a főszerep. Szeretné a szerbiai röplabdára jellemző mentalitást, tudást átadni az itteni csapatnak – írja cikkében a vaol.hu.