A Sziget Fesztivál legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely már huszonhárom éve szolgáltatja a sört, azaz a legnépszerűbb alkoholos italt a fesztiválon. Összesen megközelítőleg tizennyolcmillió korsó sört ittak meg a látogatók a negyed évszázad alatt az eseményen, s csak tavaly, a becslések szerint háromszáztizenkétezer ember vásárolt Drehert a hét nap alatt. Az idén egy speciális, csak itt kapható sörkülönlegességgel, a Dreher Sziget Sörrel koccinthatnak a látogatók a jubileumra.

 

A Dreher Sörgyárak kóstolóra hívta ma délután a Sziget Fesztivál vezetőit és a sajtót, ugyanis a huszonöt éves jubileumra egy, csak a fesztivál részére készülő Dreher sörkülönlegességgel, a Sziget Sörrel jelentkezett. Tavaly egyébként nyolcvan söröző ötszáz sörcsappal, valamint kétszázhúsz, dobozos kiszerelést rejtő hűtővitrinnel várta a Szigeten a látogatókat, akinek körülbelül kétharmada, mintegy háromszáztizenkétezer ember meg is kóstolta a Dreher sörök valamelyikét.
A Dreher Sörgyárak a Sziget Fesztivál legrégebbi partnere, hiszen 1995-től jelen van termékeivel a fesztiválon, a márka neve pedig mára már összeforrt a rendezvénnyel. A sörgyárnak voltak egészen különleges, extra kezdeményezései is a rendezvényen, mint a huszonkét méter magasba emelkedő söröző, a Dreher in the sky, vagy a háromezer négyzetméteres, homokkal leterített Dreher Napköztársaság. A cég az utóbbi években pedig a Szigeten is elérhetővé tette egyes sörkülönlegességeit, mint például a Dreher Hidegkomlós Tanksört.

„A közös múltra tekintettel egyértelmű volt, hogy a huszonöt éves Szigetet a Dreher is szeretné méltón megünnepelni. Mindenképpen valami speciális ajándékkal készültünk, így a sörmestereink már az év eleje óta dolgoztak egy egyedi sörkülönlegesség fejlesztésén, a Sziget Sörön” – mondta el Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolati vezetője. A Sziget fennállása óta összesen 17 922 600 korsó sör fogyott a fesztiválon – ismertette az összegzett adatokat.
Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője mindezt annyival egészítette ki, hogy a sör és a fesztivál kapcsolata „adja magát”, de a Sziget és a Dreher huszonhárom éves partneri együttműködése kifejezetten különleges a céges világban, szinte már történelem. „Reméljük, hogy folytatódik még huszonhárom éven át, vagy akár tovább is, hiszen eddig együtt fejlődtünk. A külföldi látogatók itt ismerték meg a Drehert, ma pedig már kifejezetten keresik, és a »szigetes sörözést« ez a sör jelenti mindenki számára” – mondta.
Részben apróbb műhelytitkokat is megosztva Becz Gábor sörmester a találkozón arról beszélt, hogy a Sziget Sör hidegkomlózásos technológiával, Centennial komlóval készül, amelyet előszeretettel használnak IPA sörökhöz is. Úgy is szokták hívni, hogy „Szuper Cascade”, mert hasonló ízjegyeik mellett majdnem kétszer több alfa-savat tartalmaz (7-12%). Megkóstolásakor citrusos, virágos aromára számíthatunk az érdeklődők.

A Dreher ma Magyarországon a legnépszerűbb márka a minőségi sörök között, piacvezető a prémium kategóriában. Ez több mint százötven év sörfőzési tapasztalatának, kellemesen karakteres ízvilágának, és a folyamatos innovációknak köszönhető, amivel a fogyasztók széles körét érik el. A Dreher több mint tizennégy éve a Sziget Fesztivál hivatalos söre, 2014 óta pedig egy saját fesztiválnak, a DreherFesztnek a névadója és szervezője is.
„A Dreher márkacsalád minden tagjára igaz, hogy mindent beletöltöttünk, ami a Drehert igazán gazdaggá teszi: a kiváló minőségű, természetes alapanyagokból készülő, karakteres ízvilágú márka variánsai egyedülálló élményt kínálnak a fogyasztóknak. A Dreher Classicot tükrösen tiszta, aranysárga szín és lassan olvadó, hófehér habkorona jellemzi, ízét pedig a kétféle komló teszi igazán karakteressé” – olvasható a sörgyár tájékoztatójában.