Ki kell vizsgálni Saša Mirković azon állítását, amely szerint Aleksandar Vučić részt vett az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségének 2008-ban történt felgyújtásában – közölte a Saša Janković vezette Szabad Polgárok Mozgalma. Mint emlékeztetnek rá, a médiában jelent meg Mirković Vučićhoz intézett kérdése, amely azt firtatta, hol volt a jelenlegi államfő akkor, amikor 2008-ban a Koszovó függetlenné válása miatti belgrádi tüntetések során felgyújtották a nagykövetségi épületet.

„Kivel közösen koordinálta az akciót a parlament épületéből, ki mindenki tartózkodott a helyiségben és ki vitte az üzeneketet az egyik kabinetfőnöknek? Vagyunk néhányan akik nem felejtettük el“ – mondta Mirković, aki szerint Szerbia élén egy olyan ember áll, aki Amerikával, a világ egyik nagyhatalmával olyan problémát okozott, aminek a levét az ország polgárai évek óta isszák.

A Szabad Polgárok Mozgalma szerint tekintettel Mirković és Vučić többéves együttműködésére, ezeket az állításokat ki kell vizsgálni, de komolyan és nem olyan módon, hogy Vučićot kikérdezi dr. Stefanović. A szervezett bűnügyi társulásban elkövetett akció egy ember életébe került és egy évtizde gátolja Szerbia és az USA kétoldalú kapcsolatainak javítását – értékelték.