A kormány továbbra is érdekes módon kezeli a kragujevaci Fiat Crysler dolgozóinak munkabeszüntetését. A követelésekről szinte egyáltalán nem esik szó, ehelyett a dolgozókat munkahelyek veszélyeztetéséért és az új beruházók elkergetéséért teszik felelőssé. Sokadik miniszterként Ivica Dačić szólalt meg, aki azt mondta, a munkások sztrájkját el kell választani a politikai harctól. Mint mondta, a probléma megoldásába az egész kormánynak be kell szállnia.
Azt üzente a dolgozóknak, hogy gyakorlatiasnak kell lenni, ha eredményesek szeretnénk lenni és hozzátette, ha a sztrájk folytatódik, nem jönnek Szerbiába új beruházók és 10 ezer munkahely kerül veszélybe.

Forrongó munkásosztály: A Fiat radikálisabban tiltakozik, a Goša dolgozói éhségsztrájkolnak

A júliusi kánikulát tovább fokozza az elégedetlenkedő munkások tiltakozó hulláma. A kragujevaci Fiat és a Goša dolgozóinak tiltakozása nem lanyhul, sőt radikálisabb megoldásokat helyeztek kilátásba. Ami a két gyár esetében közös, hogy a külföldi tulajdonos semmibe veszi a követeléseket. A Fiat Crysler vállalat első váltásának dolgozói hétfőn folytatták tiltakozásukat, szerdára pedig annak radikalizálását helyezték kilátásba, amikor lezárják a gyár bejáratait.

Szeresd a hazádat és dögölj éhen

A legriasztóbb eleme a kragujevaci Fiat Crysler vállalatban harmadik hetébe lépő sztrájknak a kormány érzéketlensége a dolgozók iránt. Miközben kétezer ember azért tiltakozik, mert alacsonyak a béreik, behívják őket munkaidőn kívül, éjszaka, saját költségen és alulfizetettek, addig a kormányfő és kabinetjének tagjai lihegő nyelvvel a külföldi beruházót pátyolgatják és a munkásokat korholják.