Háromszáz embert kellett evakuálni a Luštica félszigetről, ahol az éjjel óta pusztít erdőtűz. A podgoricai Vijesti tudósítása szerint a tűz néhány családi házat is elért. A lap szerint 100 személyt az állami szolgálatok hajóival szállítottak el, a további kétszáz személy evakuálásához Tivat és Herceg Novi polgárainak járműveit haszálták.

Tivat, Kotor és Herceg Novi önkormányzata a montenegrói kormánytól hivatalosan is légi segítséget kértek az oltáshoz.

Zoran Barbić Tivat tűzoltó szolgálatának vezetője az önkénteseket szólította fel, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek, a lángnyelvek elérik a 30 méteres magasságot is, így a tüzet a földről lehetetlen eloltani.

Luštica mellett, ahol több tíz hektárnyi erdő lángol, Podgoricán is 34 helyen tört ki tűz, Rakića kuće helységben pedig egy áruraktár égett porrá.

Horvátországban is hasonló a helyzet, a tűzoltók Dalmácia területén több helyen is harcolnak a tűzzel, a horvát fegyveres erőket is bevetették segítségként. Hvar szigetén is tűz van, Split mellett, Šibenik és Benkovac környékén is.

A Split és Omiš területén dúló erdőtűzben egy személy meghalt, arról még nincsenek információk, hogy a tűz okozta-e a halálát. A térségben sok helyen házakat is veszélyeztetnek a lángok, az oltást nehezíti a változó irányú szél.

Terepen van több száz tűzoltó és a mentősök is, a tűzoltó repülők 700 órát repültek eddig és 22 ezer tonna vizet használtak fel.