A röszkei autópálya határátkelőn Szerbia felé több mint tíz kilométeres sor alakult ki, aki csak teheti, másik átkelőt válasszon, ugyanis vasárnap délelőtti adatok szerint öt és hat órát kell azoknak várniuk, akik ezen az átkelőn szeretnének bejutni Szerbiába. Magyarország felé is elég sokan mennek vasárnap délelőtt, úgyhogy akik az autópályán levő határátkelőt választják, számítsanak egy-másfél órás várakozásra.

Ásotthalomnál is sokan vannak, Szerbia felé mintegy két-három órát kell várni, de Magyarország felé is elég hosszú sor alakult ki. A police.hu szerint a Röszke-Horgos közúti határátkelőn (R2-H2) nincs számottevő várakozás, de a Határfigyelők fb-csoportba egy bejegyzés szerint Szerbia felé itt is két-három órás araszolásra lehet számítani.

Vasárnap délelőtt Szerbia felé ajánlatos a Tiszasziget-Gyála, Hercegszántó-Béreg (Bački Breg) és a Tompa-Kelebia határátkelők felé menni, ez utóbbi kettő 0-tól 24 óráig van nyitva, míg a tiszaszigeti 7 és 19 óra között várja az utazókat.

Itt érdeklődhet a határhelyzetről

Mint arról egy korábbi hírünkben beszámoltunk, ezen a hétvégén már teljes gőzzel beindult a nyugati országok felől a vendégmunkások népvándorlása, ezért Szerbia felé órákat kell várakozni a legtöbb átkelőhelyen. Egyelőre az országból való kilépésnél nem kell sokat várni, de akik szeretnének biztosra menni, azoknak hasznos lehet a határátkelőhelyek elérhetősége, amelyeket itt közlünk.