Maratoni, 154 perces mérkőzést nyert meg Györe László az olaszországi Perugiában zajló challenger tenisztornán. A zentai teniszező a 43 000 euró összdíjazású torna 32-es főtábláján 6:7 (3:7), 6:2, 6:4-re győzte le a világranglista 196. helyezettjét, a litván Ricardas Berankist.

Az első játszmában Györe és a litván teniszező is kétszer-kétszer veszítette el az adogatójátékát, így a szett a rövidítés során dőlt el, amelyet Berankis 7:3-ra nyert meg, így 65 perc után az övé lett az első szett. A folytatás Györe fölényét hozta, ugyanis a világranglista 123. helyén álló teniszező a négy break-labdájából kettőt használt ki, így magabiztosan, 6:2-re nyerte meg a játszmát.

A döntő szett mintegy 50 percig tartott, s Györe kétszer breakelt, míg Berankisnak erre csak egyszer sikerült válaszolnia, így a torna hetedik kiemeltje bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a mindössze húszéves ausztrál, Marc Polmans (202.) vár majd rá.

A perugiai tornán meglepetésre már az első fordulóban búcsúzott az első helyen kiemelt Federico Delbonis. Az argentin játékost honfitársa, Guido Andreozzi győzte le 7:6, 6:3-ra.