Egy felnőtt életét vesztette abban a közlekedési balesetben, amely kedden történt Bácsfeketehegynél, az autópályán, ahol egy lengyel turistákat szállító autóbusz borult fel, tudta meg a Beta hírügynökség a szabadkai mentőállomáson.

A Görögországból hazafelé tartó autóbusznak 50 utasa volt (közöttük 23 gyermek) és három sofőr is volt a járművön. Az RTS jelentése szerint húszan sérültek meg.

A baleset 9.40 körül történt. A könnyebben sérülteket a környező településekről érkezett mentőegységek látták el, két személyt azonban Szabadkára kellett szállítani a kórházba.

Azokat az utasokat, akik nem sérültek meg, Szabadkára szállítják, ahol elhelyezik őket mindaddig, amíg nem tudnak hazatérni Lengyelországba.

A poznańi turistairoda képviselői közölték: a balesetben az egyik sofőr halt meg, aki a szerencsétlenség pillanatában a vezető melletti ülésen foglalt helyet. Állításuk szerint a balesetet valószínűleg azok az éles tárgyak okozták, amelyek kilyukasztották a busz kerekét. A járművet két éve helyezték forgalomba, a műszaki vizsgán sikeresen átment, a volánnál tapasztalt vezető ült, ezér meggyőződésünk, hogy a balesetet az úton szétszórt éles tárgyak okozták – mondta Ana Bjelak, az ügynökség munkatársa az N1 jelentése szerint.

A busz jobb első kereke lyukas volt, a műszaki hiba kizárható, hiszen a görögországi út előtt volt a jármű műszaki vizsgán.

Lengyelországból már megindultak azok a buszok, amelyek hazaszállítják a Szerbiában rekedt utasokat.

Vlаdimir Rebić, a szerbiai rendőrség igazgatója meglátogatta a sérült utasokat a verbászi kórházban és azt ígérte, mindent megtesznek, hogy a lehető legjobb ellátást kapják. A szerbiai belügyminisztérium folyamatos kapcsolatban áll Lengyelország belgrádi nagykövetségével.