Méreginjekcióval végezték ki Virginiában William Morvát. Az Egyesült Államokban élő, 1956-os magyar emigráns, Morva Károly fiát azért ítélték halálra, mert 2006-ban úgy szökött meg az őrizetből, hogy megölt két embert: egy kórházi biztonsági őrt és egy rendőrt.
Morva az utolsó évben bukott ki a középiskolából, majd börtönbe került betörések, rablás és lőfegyverrel való visszaélés miatt. 2006. augusztusban a börtönből egy seriffhelyettes a körzeti kórházba vitte, ahol Morva kikéredzkedett a mosdóba, majd a falról lefeszített fém vécépapírtartóval leütötte kísérőjét. A seriffhelyettes fegyverével aztán megölte a kórház biztonsági őrét, majd másnap hátulról fejbe lőtt egy őt kereső rendőrt. Nem sokkal ezután azonban elkapták, írja a hvg.hu.

2008-ban halálra ítélték, és az ítélethozatalban súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy olyan embereket ölt meg, akik közvetlenül nem jelentettek rá veszélyt. A magyar állampolgársággal is rendelkező férfi ügyében többször eredménytelenül fellebbezett a védelem, több ezer magánszemély, de jogvédők, a magyar külügy és az ENSZ is szerette volna elérni, hogy ne végezzék ki a férfit, mert súlyos elmezavar miatt ölhetett.

A virginiai kormányzót azonban nem hatották meg ezek az érvek, nem adott kegyelmet Morvának, akit csütörtökön méreginjekcióval ki is végeztek.