A turistaszezon közepén a Podgorica-Cetinje-Budva útvonalon naponta több mint kilencezer jármű halad át. Az útszakaszt felújították és egy harmadik sáv kiépítésével biztonságosabbá tették.

Mindenki, aki az utóbbi napokban arra járt, meggyőződhetett róla, hogy lassan a befejezéshez közelítenek a több hónapja tartó munkálatok, s hogy az egyik legforgalmasabb montenegrói útszakasz tökéletesnek tűnik, tudatja a B92.net.

A portál azonban arra is figyelmeztet, hogy noha az útszakasz java része háromsávosra bővült és biztonságosabb vezetést tesz lehetővé, az utóbbi időben számos baleset is történt itt, ezét Osman Nurković montenegrói közlekedési miniszter óvatosságra int és arra kéri a rendőrséget, hogy fokozza az ellenőrzéseket. A tárcavezető szerint az útfelújítás célja a közlekedésbiztonság fokozása volt, nem pedig az, hogy tragédiák helyszínévé váljon a kérdéses szakasz.

„Tanúi vagyunk annak, hogy az autósok raliversenyeket tartanak itt, ezen a szakaszon próbálgatják járművük teljesítőképességét. Ezért kérem a rendfenntartó erőket, különösen a közlekedési rendőrséget, hogy fokozott jelenlétével szankcionálja azokat, akik nem rendeltetésszerűen használják az utat, illetve arra, hogy puszta jelenlétükkel is megfékezzék a vezetőket” – üzente a miniszter, emlékeztetve, hogy Montenegró nagyon sok pénzt ölt ebbe az útfelújításba. „Tudatában voltunk, hogy ez az útszakasz volt a kritikus pont, különösen a turistaszezon idején, de most nyugodtan, biztonságban lehet utazni ezen a szakaszon” – üzeni Nurković, hozzátéve: a felújított útszakaszt hivatalosan még nem adták át, de a 60 kilométeres szakaszon 32 kilométernyi hosszúságban épült ki a harmadik sáv. A rekonstrukció jövőre folytatódik.

A munkálatokkal egyelőre nem végeztek a Brajić és Lapčić közötti, 1.7 kilométeres, illetve a Košljun -Zavala közötti, 1.8 kilométeres szakaszon.