A zentai születésű, tiszaszentmiklósi Uroš Vilovski, aki korábban a szerb válogatottban is szerepelt, majd nemrég a magyar nemzeti együttesbe is meghívást kapott, néhány nappal ezelőtt a Nagybecskerekhez közeli Melencin az életét kockáztatva rohant be egy égő házba, hogy megpróbálja eloltani a tüzet, és hogy megmentse a tulajdonos vagyonát.

A zentai születésű Vilovski is bekerült a magyar válogatottba

A szerb származású kézilabdázó, Uroš Vilovski is bekerült a magyar válogatott keretébe, amely az olimpiai bajnok Dánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül. Javier Sabaté szövetségi kapitány csapata csütörtökön 20 órától a Papp László Budapest Sportarénában fogadja a dánokat az 1. csoport rangadóján, majd vasárnap 20.30-tól Aarhusban játszik velük.

Vilovski gondolkodás nélkül futott be abba a házba, amelynek a tulajdonosa a tűzeset idején Nagybecskereken tartózkodott. A bátor sportoló éppen a szemközti házban tartózkodott, amikor észrevették a füstöt és a lángokat, s egy percet sem habozva, azonnal felpattant, s akcióba lendült, s ugyanúgy tette ezt Dragan Gološin és Miroslav Radovanov.

Melencin tartózkodtam a feleségem barátainál, amikor mindez megtörtént. A mester, aki éppen festett abban a házban, amelyik kigyulladt, azonnal riasztotta a szomszédokat. Én azt láttam, hogy az emeleti szobából ömlik a füst kifelé – mondta a Blic napilapnak a 33 éves sportoló, aki három gyermek édesapja. Vilovski azonnal berohant a házba, fel az emeletre, hogy megpróbálja menteni a menthetőt.

„A sűrű füst miatt alig lehetett valamit látni, de szerencsére sikerült kitapogatnom az ajtót, és bementem. Időközben a többi helyiségben becsuktuk az ablakokat, hogy a tűz ne terjedjen tovább. A ház előtt a vödrökbe vizet öntöttünk és elkezdtük oltani a tüzet, úgy, hogy folyamatosan szaladtunk fel a lépcsőkön az emeltre” – emlékezett vissza a történtekre a kézilabdázó, akinek a két segítőjével együtt majdnem sikerült eloltaniuk a tüzet, azonban a lángok egyik pillanatban ismét erőre kaptak. Szerencsére időközben megérkeztek a tűzoltók, akik kezükbe vették a dolgok irányítását, Vilovski pedig a falu egészségházába ment, hogy oxigént kapjon. A tűzoltóknak sikerült teljesen eloltaniuk a tüzet, de nagy kérdés, mi lett volna, ha Vilovski, Gološin és Radovanov nem csukják be az ablakot és nem kezdik el időben oltani a tüzet, amelynek az okát egyelőre nem tudni.

A tiszaszentmiklósi Uroš Vilovski 1985. február 25-én Zentán született: a 197 centiméter magas beállós a szerb válogatottban 37-szer lépett pályára és 82 gólt lőtt.