Elsőként a Szabad Magyar Szó számolt be arról, hogy péntek éjjel Magyarkanizsán fiatalokból álló csoport felgyújtotta Kiss Róbert szalmával megrakott, a ház előtt álló pótkocsiját, majd elmentek a Kanizsa Festre szórakozni. Kiss a Facebookon írta le a történteket, s a beszámolójából kiderül, nem sok hiányzott, hogy a tűz átterjedjen a házra, de a tűzoltóság és a szomszédok hathatós és gyors segítségének köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat. Kiss teljesen tanácstalan, az fb-postban azt írta, legszívesebben felállna a Kanizsa Fest színpadára, és megkérdezné a tetteseket, van-e arról fogalmuk, hogy mit tettek, micsoda traumát okoztak a cselekedetükkel. Az egyik hozzászóló arról érdeklődött, jelentették-e az esetet a rendőrségen, megtörtént-e a helyszínelés, amire Kiss azt írta: a rendőrök azt kérdezték tőle, hogyan találják meg a 4000 fesztiválozó között a tetteseket…

 

Magyarkanizsa: Felgyújtották a szalmával megrakott pótkocsit, majd elmentek bulizni

Péntek éjjel egy 15 főből álló csoport felgyújtotta a magyarkanizsai Kiss Róbert szalmával megrakott, a ház előtt álló pótkocsiját, majd elmentek a Kanizsa Festre szórakozni. Kiss a Facebookon írta le a történteket, s a beszámolójából kiderül, nem sok hiányzott, hogy a tűz átterjedjen a házra, de a tűzoltóság és a szomszédok hathatós és gyors segítségének köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat.

Az esettel kapcsolatban a helyi Info TV készített egy hat perces riportot, amelyben megszólal Kiss Róbert, a leégett pótkocsi tulajdonosa, akit a szomszédok értesítettek a gyújtogatásról, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, valamint Forró Lajos, a Kanizsa Fest főszervezője: