Tovább nőtt az autók száma a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőnél, így a délelőtti két órás várakozás helyett a police.hu már három óráról ír, viszont a határon várakozók közlései szerint minimum négy órát kellett a sorban állniuk, mire bejutottak Szerbiába.

A Horgos-Röszke közúti határátkelőn (H2-R2), kétórás várakozás vár az autósokra. Tizenhárom órakor a Tompa-Kelebia határátkelőnél is összeér a két határ, itt mintegy 45 percet kell a sorban tölteniük azoknak, akik Szerbiába igyekeznek.

A szerb útlevéllel 112 országba lehet utazni vízum nélkül

A Passport Index által elkészített rangsor élén a német és a szingapúri útlevél áll, ugyanis mindkettővel 159 országba lehet utazni vízum nélkül. A magyar útlevél a nyolcadik erősségi csoportban található (151 ország), a szerbet pedig a 37. erősségi csoportba sorolták, mivel ezzel az okmánnyal 112 országba lehet vízum nélkül beutazni.

A Tiszasziget-Gyála határátkelőnél továbbra is zavartalan a be- és kilépés.

Az autósoknak a horgosi és a kelebiai helyett célszerű másik határátkelőt választaniuk, mint például az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a bácsalmási határátkelőhelyet, amelyek 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő is folyamatosan működik. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában bővebben tájékozódhatnak az utazók.

UPDATE (14:50): Az autópályán Magyarország felé Horgosnál kisebb a várakozás, a két határ között állnak az autók, mintegy egyórás várakozásra lehet számítani. Gyálán két sorban dolgoznak, így is mintegy fél óra Magyarországról Szerbiába jutni.

 

Ezt olvasta már:

Kettős állampolgár vezethet-e Szerbiában külföldi rendszámtáblás autót?

Egyre több szerbiai polgárnak van magyar állampolgársága. Közülük jó néhányan már magyar személyi igazolvánnyal is rendelkeznek, s sokszor szóba kerül, hogy magyar állampolgársággal és/vagy magyar személyi igazolvánnyal rendelkezők vezethetnek-e Szerbiában magyar rendszámtáblás személygépkocsit?