Két órát kell várakozniuk a kilépésre a Szerbiába tartó autósoknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

A Röszke-Horgos közúti határátkelőnél (R2-H2) sem jobb a helyzet, a Határfigyelők fb-csoportban olvasható bejegyzések szerint ott is nagyon sokan vannak. Egy bejegyzés szerint mintegy 120 autó várakozik Szerbia felé, Ásotthalomnál másfél órás várakozásra kell számítani.

Magyarország felé a horgosi közúti határon mintegy 50 perc a várakozás, míg Tiszaszigeten nem kell tíz percnél több időt tölteni a várakozással.

Az autósoknak célszerű másik határátkelőt választaniuk, mint például az ásotthalmi, a tiszaszigeti, a bácsalmási és a röszkei közúti határátkelőhelyet, amelyek 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő is folyamatosan működik. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában bővebben tájékozódhatnak az utazók.