Miért vonult a polgármester illegalitásba? A polgárok magyarázatot várnak.

Noha már egy éve hatalmon van, a polgárok még mindig arra várnak, hogy a polgármester ismertesse tervét és munkaprogramját, amelyet mandátuma során meg kíván valósítani.

Hol vannak a polgármester és csapata negyedéves és éves jelentései az eredményekről, sikerekről (vagy kudarcokról)?

A Mozgalom a polgári Szabadkáért reméli, hogy a polgármesteri tanácsadók számának bejelentett növelésével pozitív változások történnek a városi hatalom munkájában.

Hol vannak a sajtótájékoztatók, amelyek keretében a polgármester ismertetné munkája eredményeit? Válaszolni fog valaha is az aktuális polgármester a polgárok kérdéseire?

A polgároknak joguk van megbízható és időszerű információkat kapni minden városi történésről, első kézből, a polgármestertől. A polgárok a városi közigazgatás szakszolgálataitól hatékonyabb munkát várnak el, a közvállalatoktól minőségesebb munkavégzést, tisztább várost, jobb tömegközlekedést… A polgárok a zöld szökőkút teljeskörű rendezésére számítottak, ehelyett csupán újabb deszkákat kaptak.

A Mozgalom a polgári Szabadkáért felteszi a kérdést: Miért ülésezik ilyen ritkán a városi képviselő-testület, amelynek fél év alatt csupán két ülése volt?

Felszólítjuk a polgármestert, hogy törje meg hallgatását és illegalitását, álljon Szabadka lakosai elé és válaszoljon azokra a kérdésekre, amelyek a polgárokat érintik. Ez az egyetlen mód arra, hogy visszanyerjék a polgárok bizalmát.

Mindezen kérdések sürgős válaszra várnak a polgármester részéről.

A Mozgalom a Polgári Szabadkáért tanácsnoki csoportja