A Nemzetközi Teke Szövetség a németországi Dettenheimben megrendezett csapat-világbajnokság után, amelyet Szerbia nyert meg a férfiaknál, kiadta legfrissebb világranglistát, amelynek első, második és negyedik helyén is szerbiai tekéző található. Az első helyen az óbecsei Zavarkó Vilmos, a világ legjobb versenyzője áll 8725 ponttal. Zavarkó hihetetlen sorozatot produkál, ugyanis 2010 óta őrzi első helyét a világranglistán, s óriási fölénnyel, 2805 pontos előnnyel vezeti a világranglistát.

Három vajdasági magyar tekéző ismét a világ tetején

Az óbecsei Zavarkó Vilmost, a törökbecsei Ernyesi Róbertet és a bácsföldvári Bárány Csongort is sorai közt tudó szerbiai férfiteke-válogatott megnyerte a németországi Dettenheimben megrendezett csapat-világbajnokságot, miután a döntőben Magyarország ellen nyert 6:2 (3982:3861). Zavarkó, Ernyesi és Bárány két évvel ezelőtt is tagja volt a világbajnoki címet szerző szerb válogatottnak, s Zavarkó és Bárány 2011-ben is begyűjtött már egy-egy csapat-világbajnoki címet.

A második helyen Zavarkó honfitársa, Igor Kovačić található, 5920 ponttal, a harmadik helyen pedig a magyarországi Kiss Norbert áll 5400 ponttal. A tavaly három ifjúsági világbajnoki címet, az idén pedig felnőtt vb-aranyérmet begyűjtő, törökbecsei Ernyesi Róbert egy helyet lépett előre, s 5215 pontjával a negyedik helyet foglalja el. Az első 25 versenyző közé még három szerbiai fért be: Miloš Simijonović (3230 pont) a 8., Daniel Tepša (2835 pont) a 12., a bácsföldvári Bárány Csongor (2125 pont) pedig a 23. helyen áll.