Új tulajdonoshoz került a Családi Kör hetilap. A jövő héttől a szabadkai székhelyű Pro Familia Kft. adja ki a lapot. Az erre vonatkozó szerződést ma írta alá Habram Mária alapító, eddigi tulajdonos–főszerkesztő és Bajtai Kornél, aki korábban a Magyar Szó munkatársa, főszerkesztő-helyettese volt – tudtuk meg Basity Grétától, a Családi Kör új főszerkesztőjétől, aki a Vajdaság Ma szabadkai tudósítója.

Az alapítóknál fiatalabb, még életerős gárdának eladó a Családi Kör

Eladó a Családi Kör – így kezdődik a legolvasottabb, vajdasági magyar hetilap vezércikke, amelyet az igazgató-főszerkesztő, Habram Mária írt alá, és aki a habram.maria@csaladikor.com címre várja az érdeklődők jelentkezését.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy Habram Mária lehetőséget adott arra, hogy egy szinte teljesen új gárdával fogjanak bele a magazin modernizálásába és felfrissítésébe. Ez azt jelenti, hogy ingyen kapták meg a lapot, csak „bizonyos kötelezettségeket vállaltak”. A csapat magvát azok az újságírók alkotják, akik „korábban nagyobb költségvetési támogatású cégeknél dolgoztak újságíróként, majd pedig elvi, erkölcsi kérdések miatt felmondtak vagy eltávolították őket a média világából, esetleg sohasem találták a helyüket a ma közszolgálatinak becézett médiapiacon” – fogalmazott Basity Gréta.

Basity Gréta, a Családi Kör új főszerkesztője

Fennakadásra nem kell számítani, jövő csütörtökön az olvasók ugyanúgy megvásárolhatják majd a lapot, mint eddig. Ugyanolyan vajdasági kitekintésű lap lesz, mint mostanáig, de a szerkesztőség és a nyomtatás is Szabadkára helyeződik. Drasztikus változásokat nem terveznek, a megújulás irányvonalait még ezután pontosítják, de azt szeretnék, ha nem változna az, amiért az olvasó eddig a lapot választotta, magyarázta a szerkesztőség új vezetője.

Leszögezte, hogy objektivitást vár el magától és a többi munkatárstól is. A Vajdaság Mában megszokott gyors, pontos és objektív tájékoztatás meg a Szabadkai Rádióból eltanult értékek lesznek a számára iránymutatók, magyarázta Basity Gréta. (Forrás: Vajdaság Ma)