Nagy a valószínűsége, hogy Belgrád jelenlegi polgármestere, Siniša Mali az új szerb kormányban a befektetésekért felelős alelnök lesz – írja az N1 Televízió belgrádi sajtóinformációkra hivatkozva. Aleksandar Vučić, korábbi miniszterelnök, aki jelenleg az államelnöki tisztséget tölti be, pár hónappal ezelőtt már kijelentette, Siniša Mali a nyáron benyújtja lemondását a polgármesteri posztról, mivel az ellene folytatott sajtóhadjáratban nem lehetséges dolgozni. Néhány nappal ezelőtt a Danas napilap arról számolt be, hogy Siniša Mali az új miniszterelnök, Ana Brnabić kabinetfőnöke lehet, azonban a Blic értesülései szerint erre nem fog sor kerülni.

„A Szerb Kormányban kap majd funkciót, méghozzá a befeketetésekért felelős kormányalelnöki tisztséget kapja meg. Talán kevesen tudják, hogy Siniša Mali jelenleg is az arab országokkal folytatott kapcsolat felelőse, s mivel ezek az államok alkotják a szerbiai befektetések nagy részét, Mali gyakorlatilag csak azt a történetet fogja folytatni, amelyik már ismerős a számára” – mondta a Blic hírforrása.

Aleksandar Vučić kedden a Szerbiai Rádió és Televíziónak azt nyilatkozta, saját kudarcának tekinti, hogy Malit nem sikerült megvédenie a támadásoktól, pedig az elmúlt 30 év messzemenően legjobb belgrádi polgármesterének gondolja.