Forgószélként söpört át a magyar online médián Vujity Tvrtko Facebook-posztja, amelyből kiderül, hogy a világ szuperhatalmának, az Egyesült Államoknak az elnöke, akinek éppen elég baja van saját háza táján a mindenféle vizsgálatokkal, oroszbarát kötődésekkel való gyanúsítgatásokkal, szíriai kormánygépek lelövésével és az oroszok emiatti durcáskodásával tulajdonképpen arra is talál időt, hogy a nevezett médiaszemélyiségért, meg persze jövőbeni munkahelyéért, az ATV-ért imádkozzon.

„Tvrtko, imádkozom érted és az ATV-ért” – olvasható a képeslapon, amit Tvrtko kiposztolt, alatta pedig  Donald Trump amerikai elnök szignója. A magyar kormány vért izzad, mégsem sikerül valami személyes, egyúttal kedves megnyilvánulást kicsikarnia Amerika első emberéből önmaga iránt, de Tvrtkót nem ilyen fából faragták, ő bizony Trump imáit is magáénak tudhatja. S mivel igazán önzetlen, az imákon osztozik az ATV-vel is, azzal a televíziós csatornával, ahol ősztől dolgozni fog.

Persze, lehet azt mondani, hogy savanyú a szőlő, hogy értünk is rebeghetne imát a Fehér Ház ura – de erről szó sincs. Elvégre mi is megkaphatnánk azt a törődést, amit Tvrtko potom 60 dollárért megvett magának: ugyanis a signedtrump.com nevű oldalon éppen ennyi pénzért akárki rendelhet magának egy ugyanilyen képet, hozzá néhány szavas, maximum 105 karakteres üzenettel.
Úgyhogy lehetne ilyen üzink nekünk is, és csak azért nincs, mert nem akarunk…